LJEPOTA

AMERIČKI GENETICARI otkrili kako zaustaviti starenje kože!

U moderno doba, gdje je atraktivan izgled element na koji obraćamo posebnu pažnju vrlo je važno brinuti se za stanje svoje kože. Nažalost, to s godinama postaje sve teže, jer stanice kože stare, što se ogleda u nastajanju bora i pretjeranom isušivanju kože. Ovo se stanje može obrnuti, podvrgavajući se skupim i često invazivnim zahvatima estetske medicine kao što su mezoterapija, injekcije kolagena i hijaluronske kiseline. Međutim, to je privremeno rješenje, jer se tretmani moraju stalno ponavljati. Nedavna molekularna istraživanja provedena u SAD-u omogućila su da dođemo do dubljih spoznaja o uzrocima starenja kože i da razvijemo metodu da se taj proces zaustavi.

Zašto se bore pojavljuju?

Za pojavu bora odgovorno je starenje stanica kože, koje se nazivaju fibroblasti. Ovaj proces je posljedica DNA replikacije tih stanica, jer se pri svakoj diobi skraćuju specifični, nekodirajući fragmenti lanca deoksiribonukleinske kiseline (telomerne sekvence). Ovaj fenomen je s jedne strane koristan, jer sprječava pojavu mutacija koje mogu dovesti do, na primjer, raka kože, ali neizbježno dovodi do smrti stanice. Već 1998. godine postojali su dokazi da je dužina telomera pokazatelj starosti stanica kože. Starenjem fibroblasti gube svoje izvorne osobine i utječu na zdravlje naše kože. Oni ostaju metabolički aktivni cijelo vrijeme, ali više ne proizvode dovoljno kolagena, što rezultira u formiranju bora i nesavršenosti kože.

Kako zamijeniti staru ćeliju u mladom?

To je očito pitanje, pa ipak, odgovor, sve do nedavno, nije bio tako jednostavan. Sve se promijenilo nakon objave spektakularnih istraživanja američkih genetičara. Otkrili su da je skraćivanje telomera stanica s vremenom uzrokovano smanjenjem aktivnosti enzima telomeraze koji nadograđuje elemente koji nedostaju završnoj molekuli DNA. Na temelju toga, razvili su inovativnu kremu protiv bora koja ponovo aktivira ekspresiju telomeraze. Nakon preliminarnih istraživanja uočen je porast broja djeljenja fibroblasta i produljenje vijeka stanica kože. Rezultati istraživanja postali su poticaj za razvoj inovativne kreme protiv bora Lefery Active Cell Regeneration for Day.

Učinci primjene kreme Lefery

Prva osoba koja je posegnula za revolucionarnom kremom protiv bora bila je supruga jednog od genetičara, koji su sudjelovali u inovativnim istraživanjima. Susan Madden je u nevjerojatno kratkom vremenu likvidirala svoje bore i danas ponosno pokazuje učinke primjene kreme Lefery. Nakon tretmana, prozvala je preparat “botoksom u kremi”. Kao što kaže Susan Madden – „Koža mi je iz dana u dan prestala stariti, i svaki dan bi se budila sa sve mlađom kožom. To je nevjerojatno!”

  • smanjenje oticanja lica
  • modeliranje kontura lica
  • ekspresno zatezanje i zaglađivanje kože
  • posvjetljuje mrlje i nepravilnosti kože

Gdje kupiti kremu Lefery Active Cell Regeneration for Day?

Sastav kreme protiv bora koja utječe na ekspresiju stanica kože u SAD-u je postigao ogromnu slavu. Preparat je odobren od strane dermatologa i siguran je čak i za osjetljivu kožu i kožu sklonu alergijama. Odnedavno krema protiv bore Lefery dostupna je također u Hrvatskoj, ali za sada samo na internetu.

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *