Dementija olova

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Endokrinska demencija je klinički i morfološki različita bolest živčanog sustava. To je bolest u kojoj se nalazi taufa protein u središnjem živčanom sustavu, koji je odgovoran za pojavu simptoma bolesti.

Endokrinska demencija nije dominantan uzrok demencije, većina slučajeva javlja se sporadično, simptomi se razvijaju u 7. desetljeću života. Nasljedni i obiteljski likovi se pojavljuju ranije, a vrsta prijenosa gena je u većini slučajeva autosomno dominantna. Kronična demencija na prednjoj strani se razvija nekoliko puta češće kod osoba s pozitivnom obiteljskom anamnezom.

Simptomi endokrine demencije

Ovisno o obliku bolesti, postoji blago drugačiji klinički tijek i različiti simptomi prevladavaju.

U Pickovoj bolesti najprije se razvijaju poremećaji govora (afazija) i poremećaji osobnosti. Pojava bolesti često se opaža nakon 40 godina. dobi. Kod pacijenata često su prisutni poremećaji poput pretjeranog zanosa, poremećaja pamćenja i povećanog libida, što je povezano s oštećenjem vremenskih režnja na obje strane.

Poremećaji osobnosti uglavnom su od umjerene težine, postoje antisocijalna ponašanja, potiču se pacijenti i ulaze u brojne sukobe, naprotiv, apatični su i ne pokazuju inicijativu.

Frontalni oblik kronične frontalne demencije je spor na početku s diskretnim simptomima na strani središnjeg živčanog sustava. Priroda bolesti je progresivna, kod prve osobnosti i poremećaja u ponašanju se opaža, memorija je neznatno oštećena.

Tijekom vremena razvio se takozvani “novi” sustav. frontalni sindrom, u kojem se pojavljuje ponašanje, uključujući seksualnu inhibiciju, pacijenti nisu distancirani, nekritični, veseli.

Frontalni sindrom također pokazuje depresivne simptome, bolesnici su neodgovorni, konzumiraju nejestivu hranu i mogu doživjeti iluzije. Pored toga, drugi simptomi uključuju simptome parkinsonizma i malignih abnormalnosti (poremećaji govora, tremor, hod i ravnotežni poremećaji).

Vremenski oblik endokrinske demencije je karakteriziran atrofičnim procesima koji se javljaju unutar prednjeg dijela vremenskih režnja i baze frontalnih režnja mozga.

Ako abnormalnosti prevladavaju na lijevoj strani, u kliničkoj su slici predominantni poremećaji govora, dok se u slučaju promjena u pravoj vremenskoj ravnini opažaju nedostaci u ponašanju. Sjećanje pacijenata obično nije uznemireno, sjećaju se događaja iz vlastitog života.

Očito je da postoji tendencija multicommunicationa i tečnosti u govoru, ali bez puno informacija (prazan govor). Poremećaji u ponašanju slični su onima koji se razvijaju u različitim frontalnim demencijama.

Progresivna afazija bez jezične fluidnosti karakterizira nejednaki atrofični procesi u mozgu, posebno u lijevim vremenskim i frontalnim režnjama. Razumijevanje govora obično se čuva u većoj ili manjoj mjeri, ali postoje poteškoće u prijenosu informacija (tip motoričke afazije).

Postoje problemi s pisanjem i čitanjem. Često su dugo vremena izolirane abnormalnosti govora, a kasnije ih se mogu pratiti poremećaji u ponašanju, slični onima koji se javljaju u frontalnoj varijanti bolesti. Pored toga, često se uočavaju poremećaji urina i asimetrični parkinsonijski simptomi.

Prepoznavanje kronične frontalne demencije

Dijagnoza temelji se na dijagnostičkim kriterijima frontalne i kronične demencije, koja uzima u obzir poremećaje ponašanja i kognitivni gubitak, spor i progresivan karakter bolesti, isključivanje drugih bolesti živčanog i mentalnog sustava i odsutnost kliničkih simptoma u stanju od raka.

Osim toga, testovi na slikama mogu biti korisni u razlikovanju između frontalnog i vremenskog odsutnosti ako frontalni dio prednjih ili vremenskih režnja nestaje, dok funkcionalni testovi mogu pokazati smanjeni tijek ili sadržaj glukoze u frontalnim režnjama i na prednjim područjima vremenskih režnja ,

Neuropsihološko testiranje također može biti korisno. Drugi oblici demencije treba posebno razmotriti kada se razlikuju, na pr. Lijeva rana vaskularna bolest i Alzheimerova bolest.

Liječenje i prognoza prednje i kronične demencije

Kauzalno liječenje kronične topikalne demencije nije bilo poznato. Daju se samo simptomatska terapija. Farmaceutski proizvodi često imaju povoljan terapeutski učinak kada se koriste s inhibitorima ponovne pohrane serotonina i metilfenidata.

Lijekovi koji blokiraju enzim acetilkolin esterazu nisu učinkoviti, pa čak i njihov negativni učinak je dokazan kod osoba s endokrinom demencijom.

Prognoza u frontalnoj i kroničnoj demenciji nije uspješna. Bolest je karakterizirana kroničnom progresijom koja dovodi do smrti nekoliko godina nakon dijagnoze bolesti. Primijenjena obrada može samo usporiti napredovanje procesa bolesti.
Mariusz Kłos

Komentari Front-torsional demencija

Js | 2013-04-15 11:29

Jolanta-ij specijalistu, nemojte tražiti pomoć svojih čitatelja!

| 2013-07-16 16:10

1. Slažem se s Js. Idite na neurologa.
2. Nema osjećaja nadolazećeg OCS-a. Kao da ne osjećate preuranjeni rak.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 61 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*