Druge su komplikacije

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Akutni multicelari su iznenadni i neugodni stanja u abdominalnoj šupljini s teškoćama disanja, zatajenja bubrega i prekomjerne kontraktilne aktivnosti maternice uzrokovane istezanjem maternice zbog prisutnosti većih količina amnionske tekućine.

To može dovesti do prijevremenog lomanja fetalnih membrana i preranog porođaja. Druge komplikacije su: razdvajanje placente, prolaps pupčane vrpce i male dijelove fetusa tijekom porođaja, te zloćudni placentalni neuspjeh.

Kronični multiswitch ne smije pokazivati nikakve kliničke znakove ili može raditi s sličnim simptomima, koji se promatraju u akutnim uvjetima, ali su manje dinamični.

Osim toga, abdomena trudne žene je pretjerano lučno i sferno, maternica je elastično napeta i tvrda, a pregled bolesnika također otkriva prisutnost takozvanog … simptom uterinske kobasice. Osim toga, fetus je pretjerano pokretan, a njegovi srčani tonovi slabo su čuti ili nečujan (zbog barijere koju stvara više amnionska tekućina).

Višedimenzionalno prepoznavanje

Ultrazvuk je osnovna metoda dijagnoze koja je sastavni dio pravilnog upravljanja trudnoćom (aktualne preporuke ukazuju na potrebu provođenja 3 ultrazvučne pretrage kod žena s normalnom trudnoćom).

Postoji nekoliko metoda za procjenu volumena amnionske tekućine koja koristi ultrazvučnu sliku. Prva je subjektivna procjena volumena fetalnih voda iskusni opstetričar koji određuje da li promatrana slika odgovara pravilnoj količini fetalne vode.

Druga metoda odnosi se na izračun omjera amnionske tekućine (AIF). U tu svrhu maternica je podijeljena na četiri dijela u vertikalnoj i horizontalnoj ravnini. Najveći spremnici tekućine se zatim mjere u centimetrima i rezultat se sažima.

Previsoka vrijednost ovog pokazatelja označava višekratnu radnju. Razlika treba uzeti u obzir osobito cista jajnika, ascite, prekomjerno punjenje mokraćnog mjehura, hidronefroza i nadutost.

Multivarijatno liječenje

Multidirektivna terapija ovisi uglavnom o uzroku pretjerane akumulacije fetalnih voda, ali se često ne mogu utvrditi etiološki čimbenici. Ako je majci dijagnosticirana dijabetes, bitno je liječiti je i, u slučaju seroloških sukoba, postaviti optimalan datum zatvaranja.

Gdje fetus nije dosegao zrelost potrebnu za preživljavanje izvan majčine kuće, amniocentezu mora biti korištena za uklanjanje amnionske tekućine. To je znak da majka ima poteškoća s disanjem, bolovima u trbuhu ili značajnom napetosti u mišićima maternice.

To se provodi kroz abdomen, pod ultrazvukom praćenja plasmana fetusa i posteljice, koristeći najtanje moguće ubodne igle ili tankog katetera. Količina uklonjene tekućine za jednokratnu upotrebu ne smije prelaziti 500 mililitara. Amniocenteza je povezana s kratkotrajnim poboljšanjem u kliničkom stanju, au kratkom roku često se opaža povećanje volumena amniocenteze.

Multidimenzionalna prognoza

Prognoza u multigastomozi ovisi uglavnom o njegovu uzroku, tj. O fetalnoj ili majčinskoj bolesti. Trudnoća često završava s preranom dostacijom, koja je povezana sa svojim komplikacijama, čija je pojava povezana sa slabijom prognozom.

Za majke kronični višekonteti nisu povezani s ozbiljnim rizicima, ali akutni tijek ove patologije može biti opasan. U novorođenčadi, prognoza se ponekad određuje češćim suživotom razvojnih abnormalnosti, koji su odgovorni za pretjeranu akumulaciju amnionske tekućine.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 63 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*