Erythema Dyschromicum Perstans

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Erythema dyschromicum perstans je stanje kože s tipičnim grimizno-smeđim mrljama, koje se nalaze uglavnom na koži torza i ekstremiteta.

Suživot ili transformacija tih abnormalnosti u tipične cvjetnice lišaškog lichena ukazuje na određeni odnos između ovih bolesti (procesi transformacije se opažaju u nekim kliničkim slučajevima).

Uzroci eritema dyschromicum perstans nisu objašnjeni. Neke bolesti su pokazale vezu između stvaranja cvjetanja i izloženosti određenim toksičnim spojevima, na pr. prisutna u gnojiva.

Simptomi eritema dischromicum zadržavaju

Razvoj sive-smeđe mrlje može prethoditi eritematozna reakcija. Abnormalnosti se obično nalaze na bočnim dijelovima torza i na udovima.

Ponekad imaju lichen-like ili flat lichen-like svojstva. Erythema dyschromicum perstans nije praćeno svrbežom, a promjene mogu trajati čak i dugi niz godina.

Dijagnoza eritema dischromicum perstans

Tipična klinička i histološka slika eritema dyschromicum perstans omogućuje pravilnu dijagnozu. Razlika treba uzeti u obzir prvenstveno raspršene eritemne lezije stalnog podrijetla (u ovom slučaju, važna je povijest bolesti prema primjeni farmakoloških preparata). Osim toga, svako obezbojenje koje se opaža u povlačenju morskog luka mora biti isključeno.

Liječenje eritema dyschromicum perstans

Terapijsko upravljanje koje vodi do liječenja eritema dischromicum perstans nije poznato. Uporaba različitih masti i kreme koje sadrže farmakološka sredstva općenito nije učinkovita i u mnogim slučajevima ne dovodi do poboljšanja u kliničkom stanju pacijenta.
Mariusz Kłos

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 63 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*