Mehanizam promjene je imunološke prirode

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Svjetlosna urtikarija je rijetka varijacija promjena na koži pod utjecajem sunčeve svjetlosti različitih valnih duljina. Mehanizam razvoja promjena je imunološki. To se očituje dugoročnom remisijom bolesti zbog primjene čišćenja seruma iz antitijela odgovornih za pojavu urtikarije. Bilo je poznato najmanje dvije foto-alergene uključene u početak oštećenja kože.

Simptomi urtikarije

Nakon kratkog vremena (u roku od nekoliko minuta) formiraju se blisteri, također unutar kože, gdje nema izravne izloženosti sunčevoj svjetlosti (npr. Na suncu, na suncu, na suncu, na suncu, u sunca, sunca, sunca, sunca, sunca, sunca, sunca, sunca, sunca, sunca, sunca, sunca, sunca, na suncu, na suncu, na suncu, na suncu i na suncu ispod odjeće).

Priroda osipa je ista kao kod lezija koje se razvijaju u drugim vrstama urtikarije. Mjehurići traju nekoliko sati. Sama bolest je češća među ženama i njen je put kroničan.

Liječenje svjetlosne urtikarije

U liječenju p

Korištenje antihistaminika u žaruljama blagotvorno djeluje tek nakon primjene visokih doza, čak i nekoliko puta više od onih preporučenih u drugim bolestima u kojima su naznačeni.

Metoda desenzibilizacije pacijenata također je korisna. Sastoji se od kože naviknute na postupno povećanje doze zračenja odgovarajuće valne duljine, što dovodi do stvaranja tolerancije prema sve većem intenzitetu zraka. Takvi tretmani se ponavljaju svaka 2-3 dana, što rezultira smanjenim odgovorom kože na odašiljače uključene u formiranje urtikarije. Povoljan učinak fototerapije vjerojatno se zasniva i na istom mehanizmu.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 63 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*