Mentalni razvoj djece uglavnom je onesposobljen

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Ovaj sindrom je također razvojni nedostatak koji se sastoji u pogrešnom položaju određenih cerebralnih struktura, što dovodi do tlaka u prostorima gdje se akumulira i cirkulira cerebrospinalna tekućina. Sindrom je često popraćen drugim kongenitalnim malformacijama središnjeg živčanog sustava (npr. Cerebralna ili kralješnja kila).

Zatvaranje vodoopskrbe mozga
Stvaranje velikih količina glijalnih stanica, obično zbog neupalnih uzroka, rezultira opstrukcijom vodoopskrbe mozga i razvojem zatvorene hidrocefalusa. Ovaj mehanizam bolesti uobičajen je kod djece – ponekad su poremećaji razvojne prirode i javljaju se tijekom intrauterinog života fetusa. Prvi simptomi se također mogu pojaviti u odrasloj dobi.

Unutar zatvaranja otvora komore IV
Prepreka je uzrokovana potpunim ili djelomičnim zatvaranjem tih otvora, što je uzrokovano nastankom abnormalnosti tijekom razvoja fetusa.

Tumori mozga
Tijekom stvaranja novih masa unutar lubanje, cirkulacija cerebrospinalne tekućine je ometana ili inhibirana zbog pritiska tumora. Najčešće Rathkeove džepne kralježnice i tumori dovode do takvog stanja.

Upala meninga
Kao posljedica upalnih promjena tijekom meningitisa pojavljuju se morfološke abnormalnosti u mekom tkivu, koje su važne za cirkulaciju cerebrospinalne tekućine (sličan mehanizam može biti prisutan u subarahnoidnim krvarenjem).

Simptomi hidrocefalusa

Odrasli koji razvijaju hidrocefalus uzrokuju simptome povezane s povećanim intrakranijskim pritiskom. Pojavljuju se glavobolje, mučnina i povraćanje. Povećanje mentalnih simptoma može se opaziti, a oftalmološki pregled pokazuje prisutnost takozvane “glukoze u krvi”. disk s raspodjelom.

Hidrocefalus kod djece, što je izraz razvojnih nedostataka, odmah se pojavljuje nakon poroda zbog povećane veličine glave. Stanice se šire, a kad se spusti lubanj, čuje se zvuk “napuknutog lonca”. Vene na glavi znatno su se proširile, a kao posljedica iskrivljenja orbitalne kosti, očne jabučice su okrenute prema dolje i prema van (zapažamo simptom zalaska sunca – tijekom pregleda vidljiv je gornji dio sclera).

Starija djeca ponekad pokazuju znakove sindroma nakupljanja lubanjskog tlaka – disk stakla u fundusu oka – ali gubitak vizualnog živca je rijedak. Tijekom bolesti, simptomi cerebelara (poremećaji hoda i ravnoteže, tremor i abnormalnosti govora) često se razvijaju, a napetost mišića se povećava. Dječji mentalni razvoj uglavnom je oštećen.

Prepoznavanje i liječenje hidrocefalusa

U dijagnostici hidrocefalusa kod djece, prva linija ultrazvuka se koristi kao prvi redovni pregled. Kod djece s obrastao fontanom i odraslih, obavlja se kompjutorizirana tomografija glave, rjeđe se provodi magnetska rezonancija (indikacija za ovo ispitivanje je sumnja na neke neoplastične procese).

Kauzalno liječenje hidrocefalusa temelji se na korištenju sustava katetera s ventilima koji spajaju bočnu komoru mozga s peritoneumskom šupljinom (komplikacije takvog liječenja mogu biti infekcije i opstrukcija ventila), a metode endoskopske desulphacije također mogu biti biti korišten. Konzervativno liječenje hidrocefalusa bez primjene gore navedenih metoda ne daje dobre rezultate.

Prognoza s hidrocefalusom teško je utvrditi i ovisi o uzroku hidrocefalusa i brzini kojom se liječenje provodi. Kako godinama prolaze, ravnoteža između volumena izlučenog i usitnjavanja cerebrospinalne tekućine uspostavlja se kod djece.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 63 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*