Najčešći Mjesto u poluvremenu je lice

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Primarna lezija kože je mokraćni mjehur sa sadržajem seruma i stalnog poklopca. Efloučenja su grupirana ili raspršena unutar innerviranog područja segmenta ili segmenata, a između njih može biti nepromijenjena koža, na koju ne utječe bolest ili osip kože. Najčešći položaj u poluprikolici je lice, osobito njezin gornji dio, tj. Područje uvučeno prvom granom trigeminalnog živca.

Ako se polukuglasta moždina razvija unutar orbite, postoji rizik od procesa koji se kreće do rožnice, što predstavlja prijetnju razvoju komplikacija oko očiju. Cvjetnice su često promatrane na prtljažniku, uglavnom u prsima duž tijeka međukostalnih živaca. Obično promjene ne prelaze srednju liniju tijela i pojavljuju se samo jednostrano.

Abnormalnosti kože obično prethode neuropulzije različitih intenziteta, koje traju cijelo razdoblje bolesti (oko 2-3 tjedna). U starijih osoba, neuralgija je često prisutna već mjesecima nakon potpunog nestanka lezija kože, a također može biti rekurentna, čak i nakon mnogo godina od oporavka. Karakteristična značajka ‘półpaś’ je da je općenito stabilna.

Polusuhni likovi

Gangrenski oblik zostera karakterizira promjene koje se događaju s razgradnjom koja ostavlja gangrena ulcera. Tijek ovih oblika bolesti je obično teška i kronična. Hemoragični oblik je također jedan od intenziviranih sorti, koji nastavljaju s razvojem hemoragijskih lezija.

Vrsta polu-kisele očne jabučice ponekad može dovesti do njegovog uništenja, a generalizirani ili rasuti oblik pojavljuje se izvan primarnih izbijanja i obično prati limfome ili metastaze raka.

Pored toga, tijekom hemispazma mogu se razviti komplikacije, osobito u obliku paralize živaca koja se kreće oko očne jabučice, uključenosti rožnice, oštećenja sluha (zbog oštećenja slušnog živca), paralize lica, koja opskrbljuje uglavnom mišiće odgovorne za lice izrazi . Neuralgične bolove i oštećenje trigeminalnog živca također su komplikacije hemisferične bolesti.

Otkrivanje zostera

Dijagnoza herpesa obično nije teška jer se opažaju tipični klinički znakovi. Razlika treba uzeti u obzir herpetičke lezije (značajno mjesto i malo drugačiji karakter lezija kože), raznovrsnost mjehura ruže (brz i intenzivan tijek s značajno povišenom tjelesnom temperaturom, štoviše, eritema, ali nema neuralgije) i neuralgije različitih podrijetla (potvrda sorte prisutne u poluvremenu je pojava kožnih lezija).

Štoviše, rekurentni karakter herpesa i prisustvo diseminiranog sifilisa trebali bi dovesti do širenja dijagnostike u smjeru koegzistencije limfoma, drugih bolesti raka i bolesti koje se javljaju s nedostatkom imunološkog odgovora.

Poli-aparazitski tretman

Najučinkovitiji lijek u polu-prošlosti je antivirusni aciklovir, koji se koristi u intravenoznim infuzijama ili oralno (doza je veća nego tijekom herpesa). Međutim, u vrlo velikim, složenim i općim slučajevima, osobito ako postoje sustavne bolesti ili tumori, preporuča se davati lijek u intravenoznim infuzijama.

Osim toga, kako bi se spriječila neuralgija, poželjno je davati male doze glukokortikosteroida nakon što se mokraćni mjehur zaustavio širenje. Kada bolesnik prijavljuje bol, odgovarajuće pripreme trebaju se koristiti za ublažavanje boli.

Zbog čestog razvoja sekundarne infekcije preporuča se primjena antibiotske terapije protiv brojnih bakterijskih sojeva. Osim toga, preporučuju se vitamini B, posebno vitamini B1 i B12.

Lokalna terapija koristi aerosole i tekućine s dezinficijensima i antibioticima, kao i dezinficirajuće paste i kreme, kasnije pomiješane s glukokortikosteroidima.

Polu-prošlost prognoza

Polu-paste prognoza je uspješna samo u nekim slučajevima i samo kada se pravilno liječi. Česte pojave povezane s procesom bolesti različitih susjednih struktura predviđaju se da su gore. Štoviše, prognoza je nepovoljna u slučaju generaliziranih lezija, što ukazuje na suživot drugih patologija.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 63 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*