Nema općih kriterija za prepoznavanje

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

U ranoj fazi Parkinsonove bolesti može biti teško utvrditi dijagnozu, jer nema karakterističnih simptoma ili se malo pogoršavaju. Nema općih kriterija za dijagnozu.

Često se dijagnostički proces Parkinsonove bolesti najprije provodi u smjeru dijagnostike Parkinsonovog sindroma, kasnije isključujući stanja i simptome koji govore protiv Parkinsonove bolesti. Konačno, prikazani su simptomi tipični za tu bolest. Određena dijagnoza može se napraviti samo na temelju potvrde promjene tkiva mozga, samo na osnovi kliničkih simptoma, moguće je samo moguće ili vjerojatne dijagnoze Parkinsonove bolesti.

Razlikovanje Parkinsonove bolesti treba uzeti u obzir: ostali Parkinsonovi sindromi (npr. Parkinsonov sindrom, Parkinsonov sindrom, Parkinsonov sindrom, Parkinsonov sindrom, Parkinsonov sindrom i Parkinsonov sindrom). progresivni supra-nuklearni šok), spontani tremor, hidrocefalus, vaskularni incidenti, duševne bolesti (npr. rak, itd.). (npr., jednostupna depresija) i demencija, hemiplegična pareza i sistemske bolesti (npr. ljubavna bolest, jednostupna depresija). reumatoidni artritis).

Liječenje Parkinsonove bolesti

Nažalost, ne postoji liječenje koje može ukloniti promjene u mozgu koje se javljaju kod Parkinsonove bolesti, ali samo terapijski tretman koji je simptomatski. Nonfarmakološke metode se koriste za kineziterapiju i preporučuje se odgovarajuća prehrana. Također je potrebno obrazovati bolesnu osobu.

Kirurško liječenje Parkinsonove bolesti, s druge strane, usmjereno je na oštećenja tijekom operacije odabrane strukture odgovorne za pojavu bolesti ili implantaciju elektrode kako bi stimulirala električnu energiju određenog područja mozga. Ova metoda liječenja treba razmotriti tek nakon što su iscrpljene druge mjere i učinak farmakološkog liječenja bio nezadovoljavajući (kirurška intervencija predstavlja veliki rizik od razvoja komplikacija).

Najčešće korišteni lijekovi u Parkinsonovoj bolesti su levodopa, bromokriptin, tolkapon, triheksifenil i biperiden, amantadin, selegilin.

Prognoza Parkinsonove bolesti

Parkinsonova bolest uzrokuje onesposobljenost ili smrt kod gotovo svih neobrađenih pacijenata nakon nekoliko godina. Prognoza unatoč uvedenom tretmanu poboljšava se nezadovoljavajuće – razdoblje fitnesa produženo je samo za nekoliko godina. Prognostski nepovoljni čimbenici su: starija dob simptoma bolesti, pojava koegzistirajućih bolesti, povećana tvrdoća mišića i usporavanje motora na početku bolesti, slab klinički odgovor na liječenje pripravcima levodopaede.

Parkinsonova bolest je uvijek progresivna – kako vrijeme prolazi, povećavaju se poremećaji kretanja i poteškoće u kretanju. U naprednim slučajevima postoji značajan stupanj invalidnosti, što dovodi do pacijentove ovisnosti o pomoći drugih ljudi. Osim toga, prognoza je pogoršana farmakološkim tretmanima i upalom pluća (najčešći uzrok smrti u Parkinsonovoj bolesti) uzrokovanu krutost respiratornih mišića, što slabi refleks kašlja i predisponira na infekcije unutar respiratornog sustava.

Osim toga, upalu pluća favorizirani su poremećaji gutanja, koji dovode do težnje hranom i razvoju gutljajne upale pluća. Pacijenti također mogu doživjeti komplikacije u obliku infekcija mokraćnog sustava uzrokovane funkcionalnim poremećajima mjehura i akumulacije mokraćnog sustava. Kao rezultat poremećaja hodanja, pacijenti su u opasnosti od pada, pa se mogu pojaviti traumatske komplikacije, koje također pogoršavaju prognozu.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 63 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*