Sekundarni Rapid Progresivni Glomerulonefritis

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Dominantni klinički simptomi sekundarnog glomerulonefritisa su oni koji se opažaju u pojedinim bolestima odgovornih za sekundarne abnormalnosti.

Na bubrežnoj strani pojavljuje se nefrotski sindrom, kojeg karakterizira hipertenzija, smanjenje volumena urina tijekom dana i oticanje (obično umjerene jakosti).

Prisutnost proteina je otkrivena u općem testu urina, ali ne u količinama poput onih pronađenih u nefrotičkom sindromu. Tu su i tzv. “Slobodni vozači”. tj. sadrže oticane i dismorfične eritrocite, eritrocite i granularne valjke.

U nekim pacijentima, zatajenje bubrega je tako brzo da se manifestira kao teška disfunkcija organa. Sustavni simptomi bolesti uključuju umor, povišenu temperaturu, noćno znojenje i bol u zglobovima.

Dijagnoza sekundarnih brzo napredujućih glomerulonefritisa

Sekundarni brzo napredujući glomerulonefritis dijagnosticira se na osnovu histološkog pregleda tkiva koje se uzima tijekom bubrežne biopsije. Sumnja se na to stanje ako pacijent pokazuje kliničke znakove, abnormalne rezultate urina i abnormalnosti u temeljnim uvjetima (i klinički i laboratorijski).

Drugi sekundarni glomerulonefritis i uvjeti s akutnim napadom i brzim oštećenjem bubrega moraju se razmotriti za diferencijaciju. Rezultati studije prikazani su u nastavku (npr. Hemolitički uremski sindrom, akutna intersticijska upala bubrega).

Liječenje sekundarnog akutnog glomerulonefritisa

Liječenje sekundarnog akutnog glomerulonefritisa zahtijeva kontrolu uzroka renalnih lezija. U slučajevima infekcije moraju se liječiti.

U obliku oblika induciranih korištenim farmakološkim pripravcima, njihovo povlačenje mora, koliko je to moguće, potrebno. Osim toga, bolest često zahtijeva liječenje sa sredstvima koja oslabljuju imuni odgovor.

U malom vaskulitisu, velika je učinkovitost promatrana u transplantaciji bubrega, jer su relapsi rijetki u novom organu.

Prognoza u sekundarnom akutnom progresivnom glomerulonefritisu

Uobičajeno imunosupresivno liječenje značajno je poboljšalo godišnju stopu preživljavanja bolesnika malih vaskulitisa, što je sada oko 80 posto. Najčešći uzrok smrti je krvarenje pluća uzrokovano oštećenjem kapilara.

Ponavljanje sekundarnog akutnog glomerulonefritisa javlja se u do polovice pacijenata u roku od pet godina. Kardivno zatajenje konačnog stupnja razvija se u 20-25% bolesnika, unatoč imunosupresivnom liječenju. Prognoza u velikoj mjeri ovisi o ozbiljnosti temeljne bolesti.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 63 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*