Upala sluznice mucozitis Macica

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Čimbenici koji povećavaju rizik od razvoja mukozitisa uključuju: česta pojava patogenih mikroorganizama u ženskim reproduktivnim organima tijekom pobačaja, potreba proširenja cervikalnog kanala, što često dovodi do diskontinuiteta njegove sluznice.

Osim toga, nepravilna curettage šupljine maternice i ostavljanja dijelova fetusa, koji su savršeni uzgojni teren za bakterije, predstavljaju značajan rizik od mukozitisa maternice.

Čimbenik koji pridonosi razvoju mukozitisa je i prodiranje zida tijekom postupka, što zauzvrat zahtijeva kiruršku intervenciju i kirurški zahvat mišića maternice.

Stoga se antibiotici daju profilaktički (npr. Antibiotici i antibiotici). U slučaju žena s čimbenicima rizika (npr. Doksiciklina ili ampicilina) koji su prethodno prošli kroz upalu slijepog crijeva u prošlosti i kada je curettage šupljine maternice izvedeno u prisutnosti intrauterinog umetka, treba uzeti u obzir čimbenike rizika.

Također se koristi profilaktička terapija antibioticima u slučaju uklanjanja mrtve trudnoće. Primjena antibakterijskih sredstava značajno smanjuje rizik od razvoja mukozitisa u maternici i dodacima.

Simptomi mukozitisa

Klinički tijek mukozitisa karakterizira groznica, bol u donjem dijelu trbuha i nisko krvarenje maternice. Tijekom ginekološkog pregleda bolesnici izvješćuju o boli koju doživljavaju kada dodiruju maternicu. Ponekad, zbog širenja infekcije u susjedna unutarnja područja genitalnih organa, mogu se pojaviti simptomi slični upalnoj upali.

Prije primjene antibiotske terapije potrebno je izlučivanje kulture iz cervikalnog kanala, što rezultira često prisutnošću miješane infekcije uzrokovane aerobnim i anaerobnim bakterijama.

Liječenje mukozitisa

Antimikrobni agensi, najčešće prirodni ili polusintetski penicilini ili lijekovi na bazi cefalosporina, primjenjuju se poslije izlučivanja mikroorganizma kulture, ali prije dobivanja rezultata.

U teškim slučajevima mukozititis liječi se u kombinaciji s klindamicinom i aminoglikozidom, au nekim slučajevima cefalosporin i doksiciklin se mogu koristiti zajedno. Antibiotska terapija, eventualno modificirana nakon dobivanja rezultata kulture (mora biti u skladu s osjetljivošću bakterija na dani antibiotik), provodi se kroz period od oko 2 tjedna.

U slučajevima kontrole infekcije, ali uz prisutnost mjesta u maternici, estrogeni se mogu koristiti tako da se ubrza rekonstrukcija sluznice unutar maternice. Kada nema dobrog odgovora na liječenje, potrebno je provjeriti komplikacije u obliku apscesa u dodiru, apscesu Douglas Bay i brojnim mikroskopskim stadijima u mišićima maternice.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 63 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*