Višestruke oscilacije osvjetljenja

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Dijagnoza se može provesti na temelju višedimenzionalnog karaktera osipa kože, s prevalencijom jedne vrste lezija u danom kliničkom slučaju (npr. Najčešći simptomi su prevladavanje blistera, grudica i eritematoznih lezija, mjesto tipičnog osipanja za bolest (izložena mjesta), pojavljivanje intenziviranja procesa bolesti pod utjecajem sunčeve svjetlosti.

Također vrijedi spomenuti kroničnu i ponavljajuću prirodu višedimenzionalnih ossifikacija svjetla s exacerbationsom u proljeće i ljeto. Osim toga, moguće je izvesti tzv. Svjetlosni testovi – ispitivanje za određivanje minimalne doze zračenja za početne lezije eriteme pomoću svjetiljki koja imitira sunčane svjetlosti (UVA i UVB).

Međutim, svjetlosni testovi ne smiju biti pouzdan test; nakon nekoliko dana reakcije, mogu se pojaviti slične promjene u onima koje se javljaju kod polimorfnih oscilacija svjetla, ali umjetni izvori svjetlosti često ne mogu dobiti reakciju na koži. Drugi elementi intervjua također su važni u određivanju dijagnoze.

Liječenje polimorfnih osjeta svjetlosti

U slučaju polimorfnih oscilacija svjetla, dobrim terapijskim učinkom često se dobiva nakon uporabe lijekova koji se primjenjuju u malariji. Također je korisno uključiti beta-karoten ako se liječenje započinje u rano proljeće i treba dati nekoliko mjeseci.

Osim toga, koristi se fototerapija (UVA zračenje u kombinaciji s kemoterapijom), jer proizvedeni melanin štiti kožu od štetnih utjecaja sunčeve svjetlosti, ali liječenje treba provoditi s oprezom, zbog mogućnosti induciranja kožnih lezija tipičnih za polifonsko svjetlo ossifications u pacijenta.

Pokušaji su također napravljeni da se koža koristi za UVB zračenje izlažući ga malim dozama i postupno povećavajući trajanje izloženosti dok terapija napreduje.

U posebno teškim slučajevima i otpornih na druge primijenjene tretmane, mogu se primijeniti lijekovi koji oslabljuju imunološki sustav, međutim, ona se odnosi na mogućnost razvoja teških sistemskih komplikacija. Mjere zaštite od sunca primjenjuju se na lokalnoj razini.

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 63 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*